Om mej och min bakgrund

I många år arbetade jag inom näringslivet som ekonom och konsult. Intressanta, lärorika, och intensiva år. Jag förenade yrkeskarriär med ett aktivt ensamföräldraskap där mycket lite tid fanns för bara MEJ, och mitt liv gick som ett tåg i full fart utan nödbroms. Någonstans här började kroppen säga ifrån, ryggen värkte och jag hade svårt att sova. Här fick jag hjälp av en duktig aromaterapeut, och jag kom på så vis i kontakt med kroppsterapi och dess verkningar.


'Räddningen' kom 1992 med den djupa ekonomiska krisen i Sverige. Jag förlorade mitt jobb, en i sig jobbig situation, men för mig en ny möjlighet till ett lugnare och bättre liv. Jag fick fantastisk hjälp att finna nya vägar, och började fundera på att helt byta yrkesinriktning. Jag hade sedan länge längtat efter att få arbeta med människor och min egen inre resa hade börjat. Jag slukade böcker i personlig utveckling. Tillsammans med sonen bröt jag upp från ett tryggt boende i en småstad, sålde hus och flyttade till Lund, en stad där vi tyckte det verkade trevligt att bo. För första gången i livet kände jag det som om jag hade ett val.


Sedan rullade det på. Jag utbildade mej först till energimassör och började arbeta med att ta hand om stressande människor på arbetsplatser runt om Lund/Malmö. Samtidigt påbörjade jag den fyra år långa utbildningen till Rosenterapeut, en tid som var oerhört omtumlande för mej personligen. Frågor som`vem är jag? `, `vad vill jag`? och `vad vill min kropp säga?`  var nya för mej. En utbildning där man lär sej så mycket om sej själv och andra går man inte opåverkad ifrån. Det stora i det lilla blev tydligt och jag växte som människa i takt med att mina insikter ökade när jag kom i kontakt med min kropp. Samtidigt lade jag mina högt ställda krav på duktighet och prestation på hyllan. 


1995 var jag klar för att börja mitt praktikår som elev i Rosenmetoden, och jag startade då min praktik i Lund. Samtidigt valde jag att på deltid gå tillbaka till ekonomiarbetet, vilket gav mej en bra balans i yrkeslivet. Jag blev diplomerad Rosenterapeut 1996. Sedan dess har jag utövat Rosenmetoden, lärt mej mycket mer och hittat mitt sätt att arbeta. 


Under slutet på min Rosenutbildning träffade jag Karen Roeper, som var lärare i Rosenmetoden. Hon hade förutom sin långa erfarenhet av Rosenterapi även arbetat som dansare och rörelseterapeut. Hon visade oss hur man kan använda rörelse för att komma i kontakt med känslor och blockeringar i kroppen. Detta var för mej en ny dimension av Rosenarbetet, en utveckling ännu djupare in i förståelsen för kroppens glömda och gömda vrår. 


Karen blev sedermera grundare av rörelseterapiformen Essential Motion. Hon startade kurser och utbildningar i detta, och jag blev elev hos henne 1998. Att bli EM-ledare var då inte tanken, men år 2000 hade även detta mognat till beslut, och jag påbörjade ännu en djupgående träning, som kom att betyda mycket för mej. Dansen, rörelsen, glädjen har jag funnit i EM. Att våga leka, höras, visa mej som den jag är just i detta ögonblick och uttrycka känslor med hela kroppen.

2004 blev jag färdig EM-ledare, och numera håller jag både kurser och ger individuella sessioner.


Reiki Healing kom till mej 2006 och och året därpå blev jag Reiki Master. Denna metod erbjuder jag idag behandlingar i. Reiki kan integreras med Rosenbehandlingar för att fördjupa och förstärka skeendet.


FENG SHUI var något jag länge varit intresserad av.  Detta ledde till att jag blev elev vid Nordic School of Feng Shui under hösten 2008 och våren 2009. Feng Shui handlar om hur man  skapar sig hem- och arbetsmiljöer som är vackra, harmoniska och främjar olika aspekter i livet.  
För min egen del kan jag märka att jag blivit mer fokuserad på det som är viktigt i livet, och Feng Shui ger mej en fantastisk energi. Detta vill jag dela med mej av och låta andra inpireras av. Feng Shui kan kombineras med kroppsbehandlingar, så du behandlar både ditt inre och din yttre miljö.

Numera har jag slutat arbeta som ekonom, gått i pension och kan helhjärtat ägna mej åt allt det jag brinner för.
Jag har insett att som människa blir man aldrig färdig. Livet är en skola, en lärprocess som aldrig avstannar helt. Jag försöker fortsätta att växa i kunskap och som människa. Varje dag lär mej något nytt genom mitt arbete med mina klienter och det egna livsprocesserna.


Kontakta mej på tfn: 0705-138613 eller annevonscheele@gmail.com